Ik ben geen hoer

Het is onderdeel van het dagelijkse achtergrondgeluid; gehis, gecis (pun intended) en de “negeer me niet, hoer!” Het is niet moeilijk om een vrouw niet uit te schelden. Echt niet. Wat denk je te bereiken? Als die impuls komt, geef je er gewoon niet aan toe. Probleem opgelost. Maar wat houdt dit gedrag in stand? De positie van de vrouw in onze samenleving is fundamenteel anders, dit is een levend voorbeeld. Maar ik geloof in microrevoluties, en dat begint bij jou. 

Verkracht ons niet

“De positie van de vrouw is helemaal niet anders!” Geloof je dit echt? Stop nu met lezen en zoek de CBS cijfers op over salarisverschil, aanranding en het gevoel van veiligheid onder vrouwen. Kijk wat er gepubliceerd is over #MeToo. Hoor de vrouwen in jouw omgeving over dagelijkse zaken. Hoor vrouwen die werken in een man gedomineerde branche. Jouw standpunt (als je dit inderdaad denkt) bevestigt dit ook. Het is géén onzin.

Na mijn blog over het geven van ongevraagd advies en het aankaarten van dit issue ben ik verbaal verkracht; een gedetailleerde omschrijving van wat ‘hij’ met mij zou doen als hij me ooit op straat tegenkomt met zijn “mega dikke pik” in een donkere steeg. Ben ik oké? Ja. Het doet me niets, maar het bevestigt de misogynie die ik aankaart en dat doet wél wat met me.
Internet heeft (schijn)anonimiteit en geeft platform aan dit soort trollen. Nu meer dan ooit. Het versterkt de vrouwenhaat door negatief of ontkennend te reageren op dit onderwerp. Denk je nu nog steeds dat er niets aan de hand is? Dan ben jij nog niet klaar voor deze eeuw. Dat jij niet ziet dat er geen probleem is, betekent niet dat er geen probleem is. 

De grootste en zwartste dildo

Mijn inbox stroomt met regelmaat vol met erkenning over dit onderwerp. Waarom ze niet publiekelijk reageren? Angst voor de discussie, ze willen zichzelf niet publiekelijk in de aars laten neuken. Ergens kan ik ze geen ongelijk geven, het is ook kut om jezelf op deze manier te ‘exposen’ en een “fuck you” te krijgen van mensen die er geen bal van snappen of er niets om geven. Maar iemand moet het doen. Dit is hét moment om een standpunt in te nemen over dit onderwerp, al is het maar een like op een geplaatste comment. I hear you. I see you. I feel you. Ik laat mijn aars wel in volle glorie zien, maar het ‘over me heen laten komen’, deze hele shitzooi laten gebeuren, daar doe ik niet aan mee. 

Ik pak een dildo en ik neuk terug. Ik hoef echt niet de hele wereld te veranderen, maar ik kan wel mijn wereld veranderen. Ik heb behoefte aan een nieuw geluid. Een harder geluid. Ik snak ernaar. En daarom schrijf ik. Ik verstoor met alle plezier de normale gang van zaken door ongezellig te doen. Ik ga de discussie aan en schop de grootste en zwartste dildo zonder glijmiddel in het kontgat van de misogynie dat zich schuilhoudt in onze samenleving. Want ik ben er klaar mee. 

Geplaatst op 02/07/2021, in Column. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: