Of je het nou wilt of niet

“We gaan vanavond seks hebben, of je het nou wilt of niet.” Geschrokken kijk in naar mijn vriendin. “Zei hij dat echt?” Ze knikt bevestigend. “Tsja, het is wel mijn partner. En we hebben al een tijdje geen seks gehad.” Ze is niet op haar mondje gevallen; nee is echt nee. Helaas voelt ze zich vaak wel te schuldig om op dit vlak nee te zeggen. Maar waarom?

De druk is hoog

Ook ik heb het meegemaakt, en naast de druk is ook mijn libido hoog. Mijn ex had er een handje van mij over te willen halen. Vrijdag was “onze” dag. In drukke periodes zagen we elkaar minder, maar de vrijdag was van ons. En dan moest er dus geneukt worden. Ook al had ik er geen zin in, want in een drukke periode ben je vaak moe. Plus; ik bedrijf de liefde graag als ik geil ben, niet als er toevallig een tijdslot is.

Maar ik ging er wel in mee. Want ja, “we zien elkaar maar één keer deze week.” Vaak reageerde hij ontzettend matig en onbegripvol op een ‘nu niet’ en was er discussie. Daar had ik ook niet altijd zin in. Seks was op dat moment the lesser of two evils. Het was toch binnen enkele minuten voorbij. 

“Als je het niet doet is hij teleurgesteld. Hoe erg kan het zijn om hem te pleasen?” Best wel erg dus, als je er even bij stilstaat. In een relatie voel je je soms onder druk gezet om seks te hebben. Het is een (onbewuste) vorm van manipulatie. Het lijkt onschuldig “het is je partner” maar ontzettend veel mensen hebben seks zonder er zin in te hebben. Met een vreemde noem je dit verkrachting, hoe noem je dit in een relatie?

Dick for brains

Ik word er kotsmisselijk van. Sterke, zelfstandige vrouwen met een gezond libido, die deze druk toch voelen “omdat het zo hoort”. En mannen die het kwaad van het overhalen niet inzien want “het is je partner.” Deze giftige mentaliteit zit diep. En het is nergens bespreekbaar, want de schaamte komt mee met dit taboe. Dames, die scheur moet wijder open, en dan heb ik het niet over die ene tussen je benen. 

Waar zit het kwaad in je partner overhalen? Het schuldgevoel op het moment dat ze het je niet kunnen geven. De kennis dat ze je daarmee teleurstellen. En daarmee betreedt je dun ijs. 

Nee is nee

De man is soms blind voor de emoties van zijn partner, of kiest ervoor dit te zijn omdat hij seks wilt. In veel relaties is dit een ding, of je hier nou samen over praat of niet. Vraag jezelf eens af of jij met 100% zekerheid kan zeggen dat jouw partner al-tijd zin heeft in seks met jou? 

Laten we het gewoon op duidelijkheid houden. Een nee is nee; een kleine en twijfelachtige nee is ook nog steeds een nee. En daar deal je maar mee. 

Geplaatst op 02/09/2021, in Column. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: