Maak je niet dik

Het is bizar eigenlijk, mijn afvalpogingen tot nu toe; een shake dieet (- 8 kilo). Kortstondige liefdes met Dhr. Atkins en Mvr. Bakker (-15 kilo) en een “gezond eten” periode zonder richtlijnen (- 10 kilo). Om het af te toppen: een eetstoornis die nooit helemaal verdween (- 40 en + 45 kilo door de jaren heen). Ik probeerde vanalles, en uiteindelijk gaf ik het maar op. Het was wel goed zo. Iedereen die mij kent weet dat ik altijd wel lak had aan mijn gewicht. Want ik zie er toch goed uit?

Dat was mijn eetstoornis die sprak 

Geloof het of niet, maar niet eten kan ook omslaan in wel eten; heel veel eten zelfs. Alles wat los en vast zit, vooral sushi en chocolade! Heerlijk. Oh, vergeet de drank niet. Elke dag een feestje. Dat alles onder het credo “ik voel me goed in mijn lichaam.” Achteraf is dit geen gezonde gedachte in combinatie met mijn gewicht; het was mijn eetstoornis die sprak. 

Soms haalde ik het in mijn bol dat er iets af moest, maar verder: ik zie er goed uit. Dat ik dik ben, “lekker boeiend” ik ben zelfverzekerd en dat staat ook mooi. Ik zet mezelf in lingerie op Instagram en krijg 900+ likes. Hoe erg kan het zijn? Nou ja, stiekem wel 100+ kilo erg dus. 

“Je ziet er goed uit voor een dikke vrouw”

De 100 kilo grens passeerde ik rond mijn 19e. Op sommige dagen zat het me dwars. Maar “mijn vet zit op de goede plekken” met andere woorden: curves! Dus de boze en negatieve gedachten blijven minimaal. Ook mijn partners vinden het fantastisch; mijn dikke billen, buikje en volle borsten. 

“Je ziet er goed uit voor een dikke vrouw” is iets wat ik op dagelijkse basis hoor. Dat helpt met het zelfvertrouwen. Maar dit is ook een dagelijkse bevestiging dat ik dik ben. En ondanks dat het goed is bedoeld, steekt het soms wel. Hoe goed ik me over het algemeen ook in mijn lijf voel; het is tijd voor verandering. De dagen dat ik me zwaar voel wil ik tot een minimum beperken. En daar is gewichtsverlies voor nodig. Maar hoe!?

Dat zit er dik in

Het antwoord lag in de toekomst. Een van mijn partners volgt het programma van Nederland Slank en binnen een half jaar zag ik de kilo’s er vanaf vliegen! Ik was geïntrigeerd en plande ook een consult in. Het duurde even voordat ik begon; ze prikte mijn bloed en op basis daarvan maakte ze voor mij een persoonlijk voedingsplan, met als doel mijn stofwisseling en hormoonbalans weer in orde te krijgen. Mijn start is nu vier weken geleden en in deze vier weken raakte ik 10 kilo kwijt. 

Holy shit! 10 kilo binnen 4 weken. Dat is een mijlpaal. Ik woog mezelf drie keer achter elkaar, ik geloofde het niet. 10 kilo! En dat zonder crashdieet! Terwijl ik dit typ zit ik nog in extase van dit succes. En het beste van dit alles? Het kost nauwelijks moeite! Ik heb geen honger tussen de maaltijden door en ik voel me energieker dan ooit. Ik slaap beter, mijn huid ziet er goed uit en ik stuiter als een bal door het huis heen. 

We zijn nog maar net begonnen, en al het begin is natuurlijk snel in dieet-wereld. Ook ga ik mezelf vast nog wel tegenkomen (in sumo-worstelaar pak). Maar dat ik eindelijk goed bezig ben, dat zit er dik in.

Geplaatst op 05/11/2021, in Column. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: